Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

09:00 18 Kasım 2015
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu'da asfaltlama çalışmaları

 Çorlu Belediyesi'nin ilçede asfalt serim çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ve yol ekiplerinin mahalle bazında çalışma programı uyguladıklarını ve bu kapsamda birçok bölgede eş zamanlı asfaltlama çalışması yaptıklarını belirtti. 

Belirlenen yerlerde zemin teşkili yapılmasının ardından iş makineleriyle 540 ton asfalt serimi gerçekleştirildiğini ifade eden Baysan, "İlçemizde kış ayları bastırmadan yol ve asfaltlama çalışmalarına başladık. Bu kapsamda, ekiplerimiz belirledikleri yerleri aciliyet sırasıyla asfaltlıyor ve gereken çalışmaları yapıyor" dedi. 

Ekiplerinin yol açma, iyileştirme ve asfalt serim çalışmalarına aralıksız süren çalışmalarla devam edeceklerini bildiren Baysan, kış aylarında da elverişli hava şartlarında bu tür çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

 

- "Evde Bakım Hizmeti Projesi"

 

Çorlu Belediyesi, Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi ve Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ortak yürüttüğü "Evde Bakım Hizmeti Projesi" çalışmaları kapsamında hizmet götürülen kişi sayısının 305'ye ulaştığı bildirildi.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, yaptığı açıklamada, hazırladıkları projenin Trakya Kalkınma Ajansı 2013/2014 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunduğunu ve bu kapsamda evde bakım hizmeti projesinin Mayıs 2015 tarihi itibari ile sadece Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü tarafından yürütülmeye başladığını söyledi.

Proje ile hizmet götürülen kişi sayısının 305'ye ulaştığını belirten Avcı, "İhtiyaç sahibine evde bakım hizmeti kapsamında kişisel bakım ve hijyen desteği veriliyor. Hizmet sunumu için yapılan çalışmalarda engelli, yaşlı, düşkün ve dar gelirli vatandaşların durumuna uygun yöntemler kullanılarak hizmet veriliyor. Banyo, alt temizliği, el-ayak bakımı, yatak ve oda temizliği gibi ihtiyaçları da yine bu kapsamda karşılanıyor." dedi. 

Proje ile bu anlamda ihtiyacı bulunan vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Avcı, 1 sosyolog, 6 bakım personeli ve 2 araç ve şoför ile yürütülen projede günlük 80 kişiye hizmet verdiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.