Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

16:22 19 Kasım 2015
Tekirdağ'dan kısa kısa

NKÜ Rektörü Şimşek, engeli öğrencilerle bir araya geldi

 Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  üniversitede eğitim ve öğretim gören engelli öğrencilerle öğlen yemeğinde bir araya geldi.

NKÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, engelli öğrenci birimi faaliyetleri kapsamında, düzenlenen etkinliğe engelli öğrencilerin aileleri birlikte katıldığı ifade edildi. 

Şimşek, etkinlikte yaptığı açıklamada, engelli öğrencilerin iyi bir eğitim almaları ve güzel bir hayat sürdürmeleri için ellilerinden gelen olanakları seferber ettiklerini belirterek, öğrencilerin yüzlerini güldürdüklerinden kendilerinin de görevlerinden bir tanesinin yerine getireceklerini ifade etti.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Murat Özyavuz ise kampüs içindeki tüm binaların engelli girişine uygun hale getirilebilmesi için proje hazırlıklarını tamamladıklarını aynı şekilde üniversiteye bağlı ilçelerde faaliyet gösteren meslek yüksek okullarında da proje kapsamında yer aldığını kaydetti. 

 

- "Toprak yoksa ekmek de yok" konferansı 

 

Namık Kemal Üniversitesin'de  (NKÜ)  Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında 'Toprak yoksa ekmek de yok' konulu konferans düzenlendi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda, Genç TEMA topluluğu tarafından gerçekleştirilen konferansta, Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Adiloğlu, sunum yaprak toprak ve erozyon hakkında bilgi verdi.

Toprağın üretilebilir bir kaynak olmadığını belirten Adiloğlu, dünyada her yıl 24 milyar toprağın erozyonla kaybedildiğini, ülkemizde de her yıl ortalama 550 milyon ton toprağın erozyona uğrayarak başka yerlere taşındığını kaydetti. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.