Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

16:27 19 Kasım 2015
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediyesi ve özel bir hastane işbirliği ile ''Meme Kanseri Farkındalık Semineri'' düzenlendi

 Çorlu Belediyesi ve özel bir hastane işbirliği ile ''Meme Kanseri Farkındalık Semineri'' düzenlendi.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen seminere, genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Hakan Sunal konuşmacı olarak katıldı.

Sunal, seminerde yaptığı konuşmada, kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında yüzde 30’luk oranla meme kanserinin olduğunu söyledi.

Meme kanseri konusunda halkın daha da bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Sunal, ''Meme kanserinde erken tanı halinde yapılan tedavi daha etkin oluyor. Ülkemizde, meme kanseri riski 8 kişi de bir ihtimal. Bu konuda insanların biraz daha bilinçlendirilmesi gerekiyor'' dedi.

 

- ÇBSK sporcu fabrikası olacak 

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediyesi Spor Kulübü'nün (ÇBSK) bölgeye değişik dallarda sporcu yetiştireceğini söyledi. 

Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÇBSK bünyesinde bir çok farklı spor dalında eğitimlere devam edildiğini kaydetti. 

Özellikle bölgede basketbol ve güreş dallarında önemli başarılara imza attıklarını ifade eden Baysan, 'kulüp bünyesinde basketbol, voleybol, güreş, masa tenisi, satranç gibi bir çok spor dalında eğitimler verdiklerini, bu eğitimlerin ücretsiz ve uzman eğitmenler tarafından kursiyerlere sunulduğunu kaydetti.

Baysan, şunları söyledi:

"Bölgemizde sadece belediyecilik işlemleriyle değil, sosyal ve sportif alanlarda da uğraşıyoruz. Sporu her dönemde olduğu gibi, bu dönemde de destekliyoruz. ÇBSK bünyemizde, basketbol ve diğer branşların yanında, ata sporumuz olan güreşe de ciddi destek sağlıyoruz. Bu manada, geçtiğimiz günlerde yurt dışında yapılan müsabakalarda sporcularımız ciddi dereceler alarak göğsümüzü kabarttı. Sporun her dalına destek vererek, Çorlu'da sporcu yetiştirir hale gelmek ve sporcu fabrikası olmak istiyoruz.'' 

 

- Uluslararası Festivaller Birliği Çorlu’da toplanıyor

 

Uluslararası Festivaller Birliği'nin, 21 Kasım 2015 tarihinde düzenlenecek olan Uluslararası Festivaller Birliği 2015 yılı 2'nci dönem toplantısının Çorlu’da gerçekleştirileceği bildirildi.

Çorlu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ilçedeki bir otelde düzenlenecek olan Uluslararası Festivaller Birliği 2015 yılı 2'nci dönem toplantısının, Uluslararası Festivaller Birliği (UFB) Başkanı Atilla İpek, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Folklor Kurumu Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün katılımlarıyla saat 10.00’da başlayacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.