Tekirdağ

"Serada çiçekçilik fizibilitesi" projesine destek

16:56 19 Kasım 2015
"Serada çiçekçilik fizibilitesi" projesine destek

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), Süleymanpaşa Belediyesi'nin  "Serada Çiçekçilik Fizibilitesi" projesine destek verecek.

TRAKYAKA binasında düzenlenen törende Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, proje sözleşmesini  imzaladı.

Eşkinat, burada yaptığı konuşmada, projenin çiftçiler için önem taşıdığını belirterek, bazı muhtarların talebi ve yaptıkları araştırmalar doğrultusunda bir veya iki ürünü sıfırdan ürettirip yaygınlaştıracaklarını söyledi

Proje ile bölgede tarımsal çeşitliliği arttırmayı hedeflediklerini aktaran Eşkinat, "Tarımsal kesimin çiçek, kesme çiçek, ekimlik çiçek ve diğer süs bitkileri yetiştirilmesi için teşvik oluşturacağız. Ayrıca belediyemiz bunun alıcısı olacak. Bunun güvencesini veriyoruz. Bu önemli bir teşvik olacak. Örnek modeller oluşturarak çevre il ve ilçelere de örnek olmak istiyoruz." dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de, proje ile yaklaşık 50 bin liralık fizibilite çalışması desteği sağladıklarını belirterek, bu çalışmanın ardından yatırım desteğinin daha kolay geleceğini ifade etti. 

Şahin, birden yatırıma girmektense bunun alt yapısını görmenin daha önemli olduğunu belirterek, "Bunu hocalarımız, uzmanlarımız araştıracak. Bilimsel veriler ve analizlerle bunu ortaya koyacağız. Proje ve destekteki amacımız çiftçilerimize örnek olarak daha küçük alanda daha verimli ürünlere yönlendirmektir. Çiftçimize 1-2 dönüm gibi küçük alanlarda çok daha fazla kazandırmaya yönelik projenin başarıya ulaşacağına ve sonrasında da Süleymanpaşa Belediyesi ile işbirliğimizin devam edeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.