Tekirdağ

Öğrencilerine kavuşabilmek için organ bekliyor

11:43 22 Kasım 2015
Öğrencilerine kavuşabilmek için organ bekliyor

YAVUZ KARADUMAN - Tekirdağ'da, böbrek yetmezliği nedeniyle bir yıl önce öğrencilerinden ayrılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi'nde görevini sürdüren 20 yıllık resim öğretmeni Orhan Veli Solcan, böbrek nakli ile önce sağlığına sonra da öğrencilerine kavuşmayı hayal ediyor.

Öğretmenlik mesleğinde 20. yılını dolduran Solcan, AA muhabirine , 2000 yılında böbrek rahatsızlığı yaşamaya başladığını söyledi.

Rahatsızlığı nedeniyle 12 yıl boyunca  tedavi gördüğünü, 2012 yılında da bir ameliyat geçirdiğini anlatan Solcan, "Her ay düzenli tedavi ile 2012 yılına kadar süreci yavaşlattık. Daha sonra 2012 yılında annemin bağışladığı böbrek bana nakledildi ancak vücudumun reddetmesi sonucunda böbreği kaybetmek zoruna kaldım. O tarihten sonrada diyalize girmeye başladım. 3 yıldır haftada 3 gün diyalize giriyorum" dedi.

Hastalığı nedeniyle görevini okulda değil, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi'nde sürdürdüğünü ifade eden Solcan, şöyle konuştu:

"Yaklaşık bir yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projelerle ilgili Ar-Ge Birimi'nde görev yapıyorum. Daha önce okulda çalıştığım dönemlerde vücudumun zayıflığından dolayı çok sık grip ve benzeri rahatsızlıklara yakalanıyordum. Tabii ki nakil olduğunda böyle bir şey mümkün olmayacak ve çok rahat okulumda çalışmaya devam edebileceğim." 

- "Nakil olsa belki tekrar öğretmenliğe dönebilirim"

Solcan, okulda, öğrencilerin arasında görevini sürdürmeyi arzuladığını ancak sağlığının buna izin vermediğini belirterek, "Tabii ki okulda çalışmak bir öğretmen için çok daha zevkli, çok daha aktif bir görev. Öğrencilerle iç içe oluyoruz, öğrenci yetiştiriyoruz sonuçta" dedi.

Uygun böbrek nakli yapıldığında yaşadığı sıkıntıların sona ereceğini anlatan Solcan, "Bu dönemde en sık karşılaştığım problem seyahat problemi. Seyahat edebiliyoruz ancak yurt dışı seyahatlerde ve il dışı seyahatlerde çok sıkıntı oluyor. Haftanın 3 günü mutlaka diyalize girilmesi gerekiyor. Nakil olsa, bu nakil sonucunda bu sorunların hepsi halledilmiş olacak" ifadesini kullandı.

Solcan, kendisine uygun bir böbrek nakledildiği takdirde eski sağlığına kavuşup öğrencilerinin arasına geri dönebileceğine inandığını vurgulayarak, "Bunun sayesinde de belki öğretmenliğe dönüp, daha önceki aktif görevlerime tekrardan kavuşup başarılı bir öğretmen olarak hayatıma devam edeceğim" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.