Tekirdağ

24 Kasım Öğretmenler Günü

15:06 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Çorlu'da tören düzenlendi

Çorlu ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

Çorlu Belediyesi Düğün Salonundaki etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, törende, 1981 yılından bu yana 24 Kasım tarihinin öğretmenler günü olarak kullanıldığını hatırlattı.

24 Kasım'ın, bütün öğretmenlerin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğunu belirten Güçlü, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz bir meslek olduğunu kaydetti. 

Güçlü, öğretmenlerin sevgi dolu bir ışık olduğunu ifade ederek, "Unutmayınız, kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler ve genç kalpler de sevgiye koşar. Bunun için, sevgiyi sunanın aynı zamanda da hak etmesi gerekir." dedi. 

Konuşmaların ardından, Öğretmenler Günü ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi, emekli olan öğretmenlere de teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. 

Tören sonunda, mesleğe yeni başlayan öğretmen adayları yemin etti.

Törene Tekirdağ Vali yardımcısı Çorlu Kaymakam Vekili Aydın Tetikoğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.