Tekirdağ

Süleymanpaşa'da "Sınav kaygısı ve baş etme yöntemleri" semineri

18:19 24 Kasım 2015
Süleymanpaşa'da "Sınav kaygısı ve baş etme yöntemleri" semineri

 Süleymanpaşa 50. Yıl Ortaokulu tarafından "Sınav kaygısı ve baş etme yöntemleri" semineri düzenlendi.

Okul Müdürü Hulusi Tatar, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, sınavların, çocukların kişilik özelliklerini, zekasını, ailenin başarılı olup olmadığını belirleyen bir araç olmadığını söyledi.

Sınavların geleceğin tek belirleyicisi olarak görülmemesi gerektiğini belirten Tatar, "Sınavlar sadece birer fırsattır. Bu fırsatların bir şekilde telafisi vardır. Aile, öğrenciye sınavın bir ölüm-kalım meselesi olmadığını, yararlanılması gereken bir fırsat olduğunu, bu fırsat kaçırılsa bile hayatta başka fırsatların onu beklediğini anlatmalıdır." dedi.

Sınavın çocukların öğrenme yaşantılarını değerlendiren ve onların bir üst eğitim kurumuna yerleşmesini sağlayacak bir araç olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Tatar, "Her duygu gibi 'kaygı' da kişinin yaşamında önem taşır ve gereklidir. Orta düzeyde bir kaygı kişiye enerji verir, onu motive eder. Amaç, kaygıyı tümüyle ortadan kaldırmak değil, yapıcı bir düzeyde tutabilmektir" diye konuştu.

Rehberlik Öğretmeni Ebru Kapçak da sınav döneminde velilerin çocuklara karşı anlayışlı ve destekleyici davranmaları gerektiğini söyledi.

Sınav yaklaştıkça çocukların daha yoğun kaygı duyacaklarını belirten Kapçak, "Eğer mümkünse TEOG sınavındaki başarıları hakkında konuşmamaya özen gösterin. Örneğin matematikten şu kadar net yapmalısın, İngilizce'den tam yapmalısın gibi zorunluluk ifadeleri kaygı düzeyinin artmasına sebep olur" dedi.

Seminere öğretmenler ve veliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.