Tekirdağ

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

14:15 25 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Süleymanpaşa'da, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi

 Süleymanpaşa ilçesinde, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi

Tuğlalı Park'ta toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adına, basın açıklamasını okuyan, Hilal Avcı, istatistiksel bilgiler vererek kadına yönelik şiddetin boyutlarına dikkat çekti.

Avcı, 2015 yılının ilk 10 ayında, 236 kadının öldürüldüğünü, 319 kadının yaralandığını, 212 kadının tecavüze uğradığını, 157 kadının fuhşa zorlandığını, 179 kadının da tacize uğradığını belirterek, " Ülkemizde kadına yönelik şiddetin toplumsal, bireysel, psikolojik, sınıfsal ve ideolojik açıklamaları elbette var, bunların farkındayız." dedi.

Kadına karşı şiddetin önüne geçebilmek için toplumun eğitilmesi gerektiğine değinen Avcı şunları söyledi:

"Çözüm uzun ve orta vadede, özellikle toplumun eğitim ve refah seviyesinin artmasıyla geleceğini biliyoruz. Ölen kardeşlerimiz, biz toplanıp onların dertleriyle dertlenemediğimiz, sustuğumuz için öldüler. Hepsinin saygıdeğer hatırası önünde, utançla, pişmanlıkla ve hürmetle eğiliyorum."

Basın açıklamasının ardından, bir süre 'Kadına şiddete hayır' sloganı atan grup, daha sonra tiyatral bir gösteri ile son aylarda öldürülen kadınları anarak olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.