Tekirdağ

Malkara'da bin 500 keklik doğaya salınacak

15:35 27 Kasım 2015
Malkara'da bin 500 keklik doğaya salınacak

Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürü İnal, Malkara'da bin 500 adet kekliğin doğaya salıncağını bildirdi

 Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Gökay İnal, Malkara'da 500 adet kekliğin doğaya salıncağını bildirdi.

İnal, yaptığı açıklamada, İstanbul Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü ve Malkara Avcılar Derneği ile birlikte doğaya salınacak keklikler için Sarıpolat Mahallesi'nde yer tespit çalışması yapıldığını söyledi.

Malkara'da bin 500 adet kekliğin doğaya salınacağını ifade eden İnal, "Yaban hayatı destekleme projesi kapsamında Sarıpolat Mahallemizde keklik salımı yapacağız. Burada 500 kekliği doğaya salmayı planlıyoruz. Malkara'nın üç mahallesinde toplamda bin 500 adet kekliği doğaya salacağız. Bu canlıların korumasını mahalle sakinlerimizle, muhtarlıklarla, avcılarımızla hep birlikte yapacağız." dedi.

 Malkara Avcılar Derneği Başkanı Sadık Akçay da, kekliklerin doğaya salınmasının ardından bölgede 5 yıl boyunca keklik avlanmasının yasaklanacağını belirterek, "Salacağımız keklikler tarım ürünlerine zarar veren kenelerin düşmanı. Kekliklerin doğamıza, mahallelerimize ve bölgemize faydalı olacağını düşünüyorum. Avcılarımızın ve mahalle sakinlerimizin bu keklikleri gözü gibi korumasını, vurmamalarını istiyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.