Tekirdağ

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

16:25 27 Kasım 2015
Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi personelinden öğrencilere ziyaret

 Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi personeli Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Süleymanpaşa Cem Çelebi İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Halim Doğrusöz, yaptığı açıklamada, Hastane Müdürü Burhan Kambur, Namık Kemal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve Tekirdağ Gençlik Merkezi üyeleri ile birlikte Süleymanpaşa Cem Çelebi İlköğretim Okulu'nu ziyaret ettiklerini söyledi.

Diş ve dişeti hastalıklarının "önlenebilir", "kontrol edilebilir" ve "davranışla iyileştirilebilir" hastalık grubuna girdiğini ve erken dönemde alınacak koruyucu tedbirlerle hastalık oluşmadan önlenebildiğini ifade eden Doğrusöz, "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz ziyarette öğrencilerimize ağız ve diş sağlığının öneminden bahsedildi. Öğrencilere etkinlik kapsamında diş macunu, diş fırçası ve ağız ve diş sağlığı ilgili broşürler hediye edildi." dedi.

Doğrusöz, ayrıca ağız ve diş sağlığı haftası kapsamında okullarda süren taramalar ile çocukların bilincinin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.