Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

12:45 28 Kasım 2015
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediye Başkanı Baysan'dan Çorlu TSO Meclis Başkanlı Güleroğlu’na ziyaret

 Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanlığı’na seçilen İsmail Güleroğlu’nu ziyaret etti.

Çorlu TSO Meclis Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyarette, 1 Kasım 2015 genel seçimleri sonunda milletvekilliği görevine seçilen Metin Akgün’den boşalan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı için yapılan seçimleri kazanan Güleroğlu’nu tebrik eden Baysan yeni görevinde başarılar diledi.

Başkan Güleroğlu gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediye ile  kurumsal anlamda zaman zaman çalışmalar yapacaklarını belirtti.

 

- TEDES 30 Kasım'da faaliyete giriyor

Çorlu Belediyesi ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Kent Güvenlik Sistemi (KGS) ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), 30 Kasım'da  resmi olarak faaliyete girecek.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, ana amacı can ve mal güvenliğini sağlamak olan TEDES ile birlikte vatandaşların trafik kurallarına sadakatini artırarak kazaları önlemek, can ve mal kaybının önüne geçmeyi planladıklarını kaydetti.

İlçede vatandaşların trafik kurallarına uyma oranlarının bir çok yerleşim biriminden daha yüksek olduğunu belirten Sarıkurt, şunları ifade etti:

"TEDES ile kavşaklarda trafik ışıklarına uyulması ve kırmızı ışığın ihlal edilmemesi, trafik işaret ve levhalarına uyulması önemli. TEDES ve benzeri sistemlerin uygulandığı yurt dışı ve yurt içi noktalarda ölümlü trafik kaza sayısında ortalama yüzde 41 oranında azalma kaydedilmiş. Proje Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülüyor. 3 milyon 800 bin liraya ihale edilerek tamamlanan TEDES projesi 30 Kasım'da faaliyete girecek."

 

- Hava Meydan Komutanı'ndan Başkan Baysan’a ziyaret

Çorlu Hava Meydan Komutanı Hava Albay Rüstem Bahçivan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı ziyaret etti.

Baysan, ziyarette yaptığı konuşmada, Çorlu Hava Meydan Komutanı görevine atanan Bahçivan'ın kendisine gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, görevinde başarılar diledi.

Bahçivan ise Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'na atanmadan önce Ankara'da görev yaptığını anlatarak, Çorlu'ya kısa sürede alıştığını ve burada görev yaptığı için mutlu olduğunu söyledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.