Tekirdağ

Malkara'da arı üreticilerine destek

15:05 30 Kasım 2015
Malkara'da arı üreticilerine destek

"Tekirdağ Arıcılığını Geliştirme Projesi" kapsamında Malkara'da 149 arı üreticisine bin 156 kovan dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Tekirdağ Arıcılığını Geliştirme Projesi" kapsamında Malkara'da 149 arı üreticisine bin 156 kovan dağıtıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediyesi ek hizmet binası önünde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında 11 ilçede yaklaşık 10 bin arı kovanı dağıtılacağını söyledi.

Arı üreticilerine destek olmak ve üretimi teşvik etmek amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Albayrak, "Malkara’da bulunan 149 üreticimize bin 156 arı kovanı dağıtacağız. Arı üreticilerimizi desteklemek ve üretimi teşvik ederek geliştirmek amacıyla bu projeye başladık. Proje kapsamında 5 yıl boyunca il genelinde 2 bin ailenin üstünde bir kesime 50 bin arı kovanı dağıtılacak ve Tekirdağ tarımına ciddi oranda katkı sağlanacaktır. Projenin ve dağıtılan kovanların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesiyle birlikte, bir bütün olarak çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Malkara’da, kırsal alandaki hizmetler kapsamında Çınaraltı Mahallesi'nde sulama projemiz hayata geçti. Umuyorum ki 2016’nın ekim ayının sonunda bu proje de bitecek. Sulama projeleri devam edecek. Yakın bir zamanda otogar inşaatının ihalesini gerçekleştireceğiz. Yeni yapacağımız kombine et tesisi ile ilgili aralık ayının ikinci haftasında Çavuşköy Mahallesi'nde ÇED toplantısı yapılacak. Ardından kombine et tesisinin ihalesini yapacağız."

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Arslan, Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç ile mahalle muhtarları ve arı yetiştiricileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.