Tekirdağ

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

18:35 01 Aralık 2015
Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

Hukukçular Derneği Tekirdağ Şubesi, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve 2 polis memurunun şehit olduğu terör saldırısını kınadı

Hukukçular Derneği Tekirdağ Şubesi, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve 2 polis memurunun şehit olduğu terör saldırısını kınadı.

Hukukçular Derneği Tekirdağ İl Temsilcisi Avukat İbrahim Pehlivan, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda iyice köşeye sıkışan terör yanlılarının yeni kaos planlarını ortaya koyduklarını savundu.

Konuşan herkesi susturmanın bir örneğinin Diyarbakır'da yaşandığını ve iki polisin şehit edilmesinin derin üzüntüye yol açtığını belirten Pehlivan, "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ifade özgürlüğü kapsamında basın açıklaması yaptığı sırada bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi bizi insani olarak ve bir meslektaşımız olması dolayısıyla derinden üzmüştür. Diyarbakır Barosu gibi önemli bir baro başkanının öldürülmesinin terörün ne denli gözü kara bir noktaya geldiğini göstermiştir." ifadelerini kullandı. 

Pehlivan, savunulan düşünce ne olursa olsun şiddete başvurmadan tüm fikirlerin tartışılıp konuşulabilmenin hukukçular olarak temel ilkeleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Hiç kimse sadece düşüncesinden dolayı yargılanmamalı, kınanmamalıdır. Özgür ve hukukun hakim olduğu toplumun gereği budur. Bu noktada bu olay tekrar göstermiştir ki, silah hiçbir zaman bir düşünceyi savunma ve yayma aracı olmamıştır ve olmayacaktır. Çatışma ortamı ve kaos tüm bireylerin zararınadır. Bu nedenle, silahları bırakmanın ve şiddete son vermenin önemi biraz daha anlaşılmıştır."    

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.