Tekirdağ

Zihinsel engellilere el sanatları eğitimi

16:59 16 Aralık 2015
Zihinsel engellilere el sanatları eğitimi

İŞKUR Tekirdağ Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ'da tespit ettikleri 15 yaş üzeri zihinsel engelliye, 'keçe aksesuarları yapımı' ile ilgili eğitim vereceklerini belirtti. 

İŞKUR Tekirdağ Müdürlüğü, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma  Vakfı (ZİÇEV) ile Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hafif düzeyde zihinsel engellilere yönelik keçe yapımı projesi kapsamında kurs açıldı. 

Esen, ZİÇEV binasında kursun açılışında yaptığı konuşmada, projeyle kentte tespit edilen 15 yaş üzeri ve 10 zihinsel engelli bireye keçe aksesuarları yapımı konusunda eğitim verileceğini ifade etti. 

Eğitimin, 25 Mayıs 2016 tarihine kadar süreceğini ifade eden Esen, şöyle konuştu:

"Eğitime katılan kursiyerlere günlük 20 lira ücret ödenecek. Kursiyerlerin, sigorta, iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından yatırılacak. Kursta kullanılacak olan temrin malzemeleri bedeli ve ulaşım hizmetlerini de karşılayacağız. Bu proje için toplam 56 bin 380 lira kaynak ayırdık. Projenin kaynağı, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan temin edilecek."

Konuşmaların ardından Esen, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın ile birlikte projenin uygulanacağı salon açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.