Tekirdağ

Mersin'deki "FETÖ/PDY" davası

18:32 15 Ocak 2016
Mersin'deki "FETÖ/PDY" davası

Mersin merkezli 19 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonun ardından yürütülen soruşturma kapsamında görülen davada 70 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, başka bir davadan tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu ve eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün'ün de bulunduğu sanıkların bir kısmı, avukatlar ve bazı müştekiler duruşma salonunda hazır bulundu.

Davanın üçüncü celsesine, 13 Ocak'ta başlanmasına rağmen, savunma avukatları ve mahkeme heyeti arasında yaşanan usul tartışmaları nedeniyle iki gün boyunca ertelenen duruşma, üçüncü günde de benzer tartışmalar eşliğinde devam etti.

Sanık avukatlarının bir kısmı, halen delilleri göremediklerini öne sürerek, müvekkillerinin savunma yapmayacağı yönünde itirazlarını sürdürünce, mahkeme heyeti, hazır olan sanıklardan savunmalarını yapmalarını istedi. Bu sırada bazı müştekiler ve onların avukatlarıyla tartışan Atayün, mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı.

Sanıklar sadece üçü ifade vereceğini belirtirken, diğer sanıklar savunmalarını yapmayacaklarını yineledi.

İfadelerin alınma aşamasında mahkeme heyeti tarafından daha önce alınan gizlilik kararı uyarınca oturumun "kapalı" şekilde devam etmesi yönünde ara karar alınarak, izleyiciler ve basın mensupları salondan çıkarıldı.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, duruşmanın 18 Ocak'ta devam etmesine karar verdi.



- FETÖ/PDY davası

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Eylül'de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasının duruşmaları, duruşma salonunun fiziksel koşullarının yetersizliği nedeniyle 5 güne bölünmüştü. 3 Eylül'de görülen ikinci celsede 66 sanıktan tutuklu yargılanan eski Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, emniyet personelleri Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı hakkında tahliye kararı verilmişti.

Mahkeme heyeti, 13 Ekim'de görülen duruşmada yayın yasağı kararı almış, 14,15 ve 16 Ekim tarihlerindeki duruşmalarda ise sanıklardan sadece ikisi ifade vermiş, gazeteci Mehmet Baransu'nun da aralarında olduğu diğer sanıklar daha geniş savunma yapabilmek için zaman isteyince, duruşma ertelenmişti.

Davadaki sanık sayısı, başka bir dosyanın daha bu davayla birleştirilmesiyle 66'dan, 70'e yükselmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.