Tekirdağ

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı

14:48 27 Ocak 2016
Ergene Havzası Koruma Eylem Planı

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında, yapımına başlanılan Marmara Denizi'ne derin deşarj tünel inşaatı çalışmaları sürüyor.

İşi üstlenen firmanın proje müdürü Tarkan Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tünel çalışmalarının olumsuz hava koşullarına rağmen devam ettiğini söyledi.

Sezgin, Tekirdağ yolundaki Karatepe mevkisinde 100 kişilik bir ekip ile tünel açmaya devam ettiklerini belirterek, yapılan çalışmalar sonunda ana hatta bağlanacak olan tünelin 3 bin 600 metre uzunluğunda olacağını ifade etti.

Daha önce de Türkiye'nin değişik bölgelerinde benzeri çalışmaları üstlenerek daha uzun tüneller açtıklarını anlatan Sezgin, "Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında oluşturulan Organize Sanayi Bölgelerinin ortak arıtmasında gerekli işlemlerden geçecek olan arıtma sularının Marmara Denizi'ne taşınacağı tüneli kazıyoruz. Kısa bir süre önce başladığımız tünel çalışmalarında belli bir mesafe kat ettik" dedi.

Gece gündüz demeden aralıksız devam eden çalışmalar sırasında hava koşullarını dikkate almadıklarını belirten Sezgin, tünel açma çalışmalarını belirlenen süreden önce tamamlayacaklarını bildirdi.

Ortak arıtmadan çıkacak olan suların, bu tünellerdeki hatlar ile Marmara Denizi'ne deşarj edileceğini anlatan Sezgin, "Tünelden geçecek olan arıtılmış atık sular, ortak hatta birleşecek ve Marmara Denizi'nin 4,5 kilometre açığına, yaklaşık 48 metre derinliğe deşarj edilecek. Biz, 3 bin 600 metrelik bu tüneli 2017 yılının ortasında bitirip devretmeyi taahhüt etmiştik. Ancak, çalışmalarımızı 2017 yılının başında ve belirlediğimiz süreden daha önce bitirileceğimizi söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Sezgin açıklamasında ayrıca, yürütülen çalışmaların Derin Deşarj A.Ş. ve İSKİ kontrolörlüğünde devam ettiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.