Tekirdağ

"Tarımda Kadın Gi̇ri̇şi̇mci̇li̇ği̇ni̇n Güçlendi̇ri̇lmesi̇ Programı"

12:44 10 Şubat 2016
"Tarımda Kadın Gi̇ri̇şi̇mci̇li̇ği̇ni̇n Güçlendi̇ri̇lmesi̇ Programı"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hayata geçirilen "Tarımda Kadın Gi̇ri̇şi̇mci̇li̇ği̇ni̇n Güçlendi̇ri̇lmesi̇ Programı"yla 50 kadın çiftçiye İŞKUR ve KOSGEB iş birliğiyle istihdama yönelik sertifikalı girişimcilik eğitimleri verilecek.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında 2016 yılında "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" sloganıyla kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş arası genç kadınlara yönelik faaliyet gösterileceği bildirildi.

Programla kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlandığı ifade edilen açıklamada, nisan ayında 50 kadın çiftçiye İŞKUR ve KOSGEB iş birliğiyle istihdama yönelik sertifikalı 72 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimleri verileceği belirtildi.

Açıklamada, İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca'nın konuya ilişkin şu ifadelerine yer verildi:

"Kadın çiftçilerimizin çalışkan ve üretici yönlerinin gösterileceği projeleri, eğitim bittikten sonra ilimizde ve ardından Ankara'da sergileyeceğiz. Tarımsal üretimde en büyük iş gücü payına sahip kadınlarımızın eğitimi, yaşam standartlarının yükseltilmesi, en çok önemsediğimiz konulardan. Bu bağlamda Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında İŞKUR ve KOSGEB iş birliğinde yapılacak faaliyetlerde öncelikli hedefimiz, kadın çiftçilerimizin eğitimi, projelerinin desteklenmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesidir. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, eğitime katılacak üreticilerimizin ulaşım ve konaklama gibi tüm masrafları müdürlüğümüzce karşılanacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.