Tekirdağ

52. Kütüphane Haftası

14:37 29 Mart 2016
52. Kütüphane Haftası

52. Kütüphane Haftası dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesinde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan “Sıra dışı Okurlar” adlı belgeselin sunumu yapıldı.

Tekirdağ Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, yaptığı konuşmada, kütüphanelerin önemine vurgu yaparak, "İnsanlığın kültürel birikimini barındıran, basılı ve yazma eser, harita, resim, fotoğraf başta olmak üzere pek çok bilgi ve belgenin mahfuz tutulduğu kütüphaneler, geleceğimiz adına ülkemizin en önemli hazinelerinden biridir. Kütüphaneleri ziyaret etmenizi temenni ederek, hepinizin kütüphaneler haftasını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır da bir konuşma yaparak kütüphane ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından, Namık Kemal İl Halk Kütüphanesinden bir yıl boyunca ödünç kitap alan çocuk ve yetişkin okuyuculara ödülleri verildi.

Sonrasında, Namık Kemal İl Halk Kütüphanesine 2016 yılı içerisinde giriş kaydı yapılan 3 bin 500 kitap için düzenlenen "Güncel Kitaplar Sergisi" açılışı yapıldı.

Etkinliğe, Tekirdağ Vali Vekili Ahmet Büyükçelik'in yanı sıra, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.