Tekirdağ

Tekirdağ'da ameliyatsız anjiyo ile "miyom" tedavisi

15:57 12 Nisan 2016 1 Yorum Var
Tekirdağ'da ameliyatsız anjiyo ile "miyom" tedavisi

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Doğan, ameliyatsız anjiyo ile "miyom" tedavisinin Trakya'daki Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı hastaneler arasında ilk kez Çorlu Devlet Hastanesi'nde başarıyla uygulandığını söyledi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "uterus mi̇yom embi̇li̇zasyonu" veya "uteri̇n arter embi̇li̇zasyonu"nun (UAE), rahi̇m mi̇yomlarının tedavi̇si̇nde 20 yıldır sıklıkla kullanılan, rahi̇mi̇n alınmasını gerekti̇rmeyen ve son derece geli̇şmi̇ş bi̇r tedavi̇ şekli̇ olduğunu ifade etti.

UAE'nin, bi̇rçok mi̇yomu tek seferde tedavi̇ etmesi̇ dolayısıyla mi̇yomun sayı ve boyutundan dolayı uygulanabi̇li̇rli̇ği̇ sınırlanmayan oldukça etki̇n bi̇r yöntem olduğunu anlatan Doğan, "Emboli̇zasyon yurtdışında son derecede sık uygulanmaktadır. Ülkemi̇zde az bi̇li̇nmesi̇ne rağmen gi̇tti̇kçe artan oranda yapılan ve son derecede başarılı bi̇r tedavi̇di̇r." diye konuştu.

Bu tedavi yönteminin Çorlu Devlet Hastanesi'ndeki bir hastaya başarılı bir şekilde uygulandığını aktaran Doğan, şunları kaydetti:

"Ameliyatsız anjiyo ile miyom tedavisi, genel anestezi̇ gerekti̇rmeyen ve daha az kan kaybıyla çok daha kısa zamanda i̇yi̇leşti̇rme sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi, Trakya'daki Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı hastaneler arasında ilk kez Çorlu Devlet Hastanesi'nde başarıyla uygulandı. Girişimsel radyoloji uzmanı Dr. Yaşar Türk tarafından 34 yaşındaki bir kadın hastamız bu yöntemle tedavi edildi."


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • leyla 6 yıl önce Şikayet Et
    tekirdağ merkezde kalıyorum 5-6 ebadında miyomum var burada rahimle miyomu açık ameliyatla alıcaz diyorlar ameliyatsız anjiyo ile bana en yakın çorlu devlet hastanesinde bu işlemin yapıldığını öğrendim ne yapmam gerek kaç gün bekleniyor bu işlem için
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.