Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

15:59 21 Nisan 2016
Çorlu'dan kısa kısa

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çorlu Belediyesi çocuk oyunları başladı.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, Türk çocuklarının geleneksel oyunları olan mendil kapmaca ve seksek oyunlarını yaşatarak gelecek nesillere aktarmak adına bu etkinliği düzenlendiklerini söyledi.

Bu yıl 5. düzenlenen etkinliklerde, ilçedeki 11 ilkokul öğrencilerinin 5 gün boyunca fikstüre göre yarışacağını ifade eden Baysan, ''Bu yıl geleneksel çocuk oyunlarını etkinliğimizin 5'ncisini düzenliyoruz. Burada, tarihin geçmiş sayfalarında ve hepimizin de belirli bir süre oynadığı nostaljik oyunları yaşatmaya çalışıyoruz.'' dedi.


- Çorlu'da asfaltlama çalışmaları

Çorlu Belediyesi tarafından ilçede yapılan asfaltlama çalışmaları sürüyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen asfalt serim çalışmalarının, Alipaşa Mahallesi’nde başladığını belirtti.

Asfalt serimi, temel teşkili ve tretuar yapımı kapsamında Alipaşa Mahallesi'nde ekiplerin ummalı bir çalışma yaptığını ifade eden Baysan, ''Havaların ısınmasıyla birlikte asfaltlama çalışmalarının startını verdik. Bu kapsamda, ilk çalışmalarımızı Alipaşa Mahallesi'nde başlattık. Burada, 2 adet finişer, 2 adet silindir, 1 bekoloder, 1 distribütör, 1 mini loder, 10 kamyon ve 30 personelle toplamda bin 900 ton asfalt serim çalışması gerçekleştiriliyor.'' dedi.

Baysan öte yandan çalışmaların ilçenin diğer bölgelerinde de devam edeceğini kaydetti.


- Çorlu'da 23 Nisan kutlamaları

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen 7'nci Uluslararası Çocuk Festivali, 23-28 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, 6 gün sürecek festival kapsamında bir çok ülkeden çocukların ve misafir heyetinin ilçeye geleceğini, burada çok güzel etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Geleneksel hale getirdikleri festival kapsamında, Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, Makedonya, Paraguay, Romanya, Slovakya ve Ukrayna çocuk halk dansları toplulukları Çorlu ve mahallelerinde gösteriler yapacağını aktaran Baysan, belediyenin ev sahipliğinde düzenlenecek festivalin öğrencilerin farklı ülkelerden arkadaşlar edinmelerine ve onların kültürlerini tanımalarına da imkan sağlayacağını dile getirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.