Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

14:14 22 Nisan 2016
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 19 mahallenin katıldığı ''Mahalleler Arası Futbol Turnuvası'' başladı.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, General Basri Saran Stadı'nda gerçekleştirilen turnuvada 19 mahalle ve 5 gruptan oluşan takımların birbiriyle mücadele ederek şampiyonluk için yarıştıklarını söyledi.

Bu tür sosyal etkinliklerin sosyal anlamda insanları bir araya getirerek güzel iletişim kurmalarına yardımcı olduğunu belirten Baysan, "Zaman zaman kurumlarla iş birliği içerisinde bu tür organizasyonlar yapıyoruz. Bu futbol turnuvası da bunlardan biri. Çok güzel dostluklara ve yeni arkadaşlıklara sahne olan turnuvamızda, şampiyon olan ve dereceye giren takımlarımıza değişik hediyelerimiz olacak.'' dedi.

- Çorlu'da kilit ve kaldırım taşı döşeme çalışmaları

Çorlu Belediyesi, kilit ve kaldırım taşı döşeme çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, Çobançeşme mahallesinde başlayan çalışmaların tüm ilçede gerekli yerlerde devam edeceğini söyledi.

Bu yıl içerisinde sorumluluk alanlarında kalan cadde ve sokaklarda yüklenici firma tarafından yapılacak olan kilit taşı ve kaldırım döşeme çalışmalarının trafik yoğunluğu ve vatandaş sirkülasyonu göz önünde bulundurularak devam edeceğini aktaran Baysan, "Yaz aylarında kilit ve kaldırım taşı döşeme çalışmalarına da ağırlık veriyoruz. Havaların ısınmasıyla bu çalışmalarımızı başlattık. İhtiyaç duyulan bölgelerde ekiplerimiz ve üstlenici firma tarafından bu işlemler devam edecek.'' diye konuştu.

- ''İletişim ve Yaşam Yolculuğu'' semineri

Çorlu'da, ''İletişim ve Yaşam Yolculuğu'' konulu seminer düzenlendi.

Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen seminerde, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu katılımcılara bilgiler aktardı.

Seminer öncesinde konuşan Çorlu Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Cüceloğlu’nu Çorlu’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, yaşamın vazgeçilmez olgusu iletişimin önemini anlatan seminere katılanlara teşekkür etti.

Daha sonra sahneye çıkan Cüceloğlu, yaşamından örnekler de verdiği seminerinde insanların özgürlük isteklerine değinerek, şunları söyledi:

"Bir bebeği düşünün, yeni yürümeye başladığında kimseden yardım istemez hatta kabul etmez ama sizi göremediğinde yaygarayı basar ve onu izlemenizi ister. Bu hem özgür olmak hem size ait olmak istiyorum mesajıdır aslında. Yaş ilerleyip ergenlik yaşına geldiklerinde ise dengeyi bulmak oldukça zor olur. Yaşamın her alanında bu ikilem yaşanıyor. Önemli olan dengeyi sağlayabilmekte."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.