Tekirdağ

Tekirdağ'da "Tekirdağ'ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri" sempozyumu

18:30 26 Nisan 2016
Tekirdağ'da "Tekirdağ'ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri" sempozyumu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın artık, vatandaşın taleplerine yönelik masaya yatırılması gereken bir kent olduğunu söyledi.

Çorlu ilçesinde bir otelde düzenlenen ''Tekirdağ'ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri'' konulu sempozyuma katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Allbayrak, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart 2014 tarihinden itibaren büyükşehir olan Tekirdağ'ın kabuk değişerek başka bir hal aldığını söyledi.

Belediye Başkanı Albayrak, Tekirdağ'ın, şu an 1 milyona yakın olan nüfusunun her geçen gün hızla arttığını, Türkiye'nin her yerinden iç göç aldığını belirtti.

Büyükşehirin ne demek olduğunu hiç kimsenin tam olarak vatandaşa anlatamadığını dile getiren Albayrak, şöyle konuştu:

''Büyükşehirin ne demek olduğunu hiç birimiz vatandaşa tam olarak anlatamadık. Bu nedenle de bizlerden çok değişik ve garip taleplerde bulunanların sayısı çok yüksek. Her gün, bir çok vatandaşımız belediyemize gelerek, bizlerden bazı taleplerde bulunuyor. Bunların bazılarına cevap verirken bazılarına da muhatabın biz olmadığımızı belirtiyoruz. Bizlerden gelip iş isteyenlerin sayısı da gayet yüksek. Ama, bu iş isteyenlerin tamamına yakını diğer işlerde çalışmak yerine belediye bünyesinde çalışmak istediğini söylüyor. Tabi bizim herkesi işe almak gibi bir imkanımız yok."

Tekirdağ'da sadece sanayi alanlarının bulunmadığını ifade eden Albayrak, tarım ve hayvancılığın da Tekirdağ'da gayet yüksek oranlarda yapıldığını kaydetti.

Belediye Başkanı Albayrak, Tekirdağ'da lojistik açıdan uygun yerlerin ve durumun varlığının ortada olduğunu ifade ederek, ''Tekirdağ, artık, vatandaşın taleplerine yönelik masaya yatırılması gereken bir kent. Bu toplantıda da bunu gösteriyor. Lojistik anlamda bakılırsa Tekirdağ buna uygun. Burada, lojistik yapılanmaları olmalı'' şeklinde konuştu.

Göreve geldiği 750'nci günde bu toplantıyı organize etmelerinin de çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Albayrak, Tekirdağ'ın bütün ilçelerinin lojistik anlamda büyük bir hazırlık içerisinde olduğunu vurguladı.

Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu toplantıya bölgemizde faaliyet gösteren 13 adet Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) idarecilerini davet ettik, milletvekillerimizi davet ettik, ilçe kaymakamlarını davet etik. Ancak, katılımın az olması bizleri üzdü. Biz, sadece belediyecilik hizmetleriyle uğraşan bir büyükşehir belediyesi değiliz. Sosyal anlamda da vatandaşlarımızın yanında olarak, onların ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret gösteriyoruz.''

Katılımcılar, kısa sunumlar yaparak, bölgedeki lojistik ihtiyacını ve yapılması gereken çalışmaları anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.