Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

14:39 29 Nisan 2016
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali, konuk ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen ağaç dikimi etkinliği ve kapanış seremonisi ile sona erdi.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilen ağaç dikimi etkinliğinde yaptığı konuşmada, sona eren festivalin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Çocuk Festivali kapsamında Çorlu'ya, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, Makedonya, Paraguay, Romanya, Slovakya ve Ukrayna’dan misafir heyetlerin geldiğini, gelen misafirlerle ilçe genelinde bir dizi etkinlikler gerçekleştiğini belirten Baysan, "Geleneksel hale getirdiğimiz Çocuk Festivalimiz, birçok dünya ülkesinin katılımıyla yapıldı." dedi.

- ÇBSK güreşçilerinden madalya başarısı

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün (ÇBSK) 3 güreşçisi, Bükreş’te düzenlenen Genç Bayanlar Serbest Güreş Şampiyonası’ndan madalyayla döndü.

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği’nin (FILA) yıllık faaliyet programında bulunan, Genç Bayanlar Serbest Güreş Şampiyonası'na 22 ülkenin sporcuları katıldı.

ÇBSK Güreş antrenörü ve Tekirdağ İl Güreş Temsilcisi Fatih Kobal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada bayan güreşçilerin güzel bir performans sergilediğini söyledi.

Yapılan şampiyonada çok çekişmeli maçların olduğunu belirten Kobal, "Sporcularımızdan Emine Çataloğlu'nun 44 kiloda birinci, Mehlika Öztürk'ün ise 51 kiloda üçüncü olduğu şampiyonada, Türk Milli Takımımız şampiyonayı üçüncü olarak tamamladı. Sporcularımı tebrik ediyorum. Çok güzel müsabakalar çıkarttılar." dedi.

- Kızılay Çorlu Şubesi mobil kan bağış aracı alacak

Kızılay Çorlu Şubesi, başlattığı kampanyada toplanan paralarla mobil kan bağış aracı alacak.

Kızılay Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye yeni bir kan bağış aracı kazandırmak için çalışma başlattıklarını ve bağış topladıklarını belirtti.

Çorlu'da bir kan merkezinin bulunduğunu, kan bağış sayılarının her geçen yıl daha da artarak devam ettiğini belirten Dodurka, şunları söyledi:

"Mevcut durumda bu işlemler büyüklüğünden dolayı hareket kabiliyeti fazla olmayan otobüsler içerisinde yapılmaktadır. Biz de bu nedenle yola çıktık ve merkezimize 3 yataklı, ufak ve dinamik, her yere daha kolay ve daha az yakıt masrafı yaparak ulaşabilecek bir araç almayı hedefledik. Bu aracı temin etmek için en büyük güvencemiz kendilerini her zaman yanımızda hissettiğimiz yardımsever Tekirdağ halkıdır. Şimdiye kadar yapılan yardımların Çorlu Kızılayı tarafından en ufak kuruşuna kadar, titizlikle insanlık yararına kullanıldığını kamuoyumuz iyi bilmektedir. Şimdi yine halkımıza güvenerek yola çıkıyor ve kendilerinden araç kampanyamız için destek istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.