Tekirdağ

Trakya'dan Silikon Vadisi'ne gidecek 3 kişi belirlendi

18:22 03 Mayıs 2016
Trakya'dan Silikon Vadisi'ne gidecek 3 kişi belirlendi

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından düzenlenen "Yeni İşim Girişim Programı" kapsamında hazırlanan 9 projeden dereceye giren 3 kişi ağustos ayında ABD'deki Silikon Vadisi'nde staj yapacak.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, finale kalan 9 proje, hazırlayıcıları tarafından jüri üyelerine anlatıldı. Jüri değerlendirmesinin ardından Kadir Can Kırkoyun Scode projesiyle birinci, Ertaç Paprat İndisera projesi ile ikinci, Hatice Nur Doğru akıllı giysi projesi ile üçüncü seçilerek ağustos ayında ABD'deki Silikon Vadisi'nde staj yapmaya hak kazandı.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin genç girişimcileri yetiştirmek ve onlara destek vermek amacıyla uygulamaya geçirildiğini belirterek, başarılı olanların daha sonra KOSGEB ve proje ortakları TEB'den kredi alabildiklerini kaydetti.

Silikon Vadisi'ne gitmek için ilk etapta 200 kişinin başvurduğunu, yapılan elemeler sonucunda eğitim görmeye hak kazanan 30 kişinin ise eğitime tabi tutulduğunu anlatan Salihoğlu, "Kalkınma ajanslarının bir görevi de bu. Trakya Kalkınma Ajansı'nın başka bir çok faaliyetleri var ama girişimci yetiştirmek de gençlerimize destek olması da görevi. Güzel bir etkinlik oldu ve ilgi gördü." diye konuştu.

- Her yıl 3 kişi Silikon Vadisi'ne gidecek

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise projenin 8 aydır sürdüğünü, 30 girişimcinin bu program kapsamında eğitildiğini ve hazırlanan projelerden 9'unun finallerde yarıştığını anlattı.

Bugün dereceye giren 3 kişinin Ağustos ayının 15'inde ABD'deki Silikon Vadisi'ne gideceğini, orada proje ortaklarından TEB'in ofisine gideceğini anlatan Şahin, oraya gidenlerin 15 gün boyunca staj yapacaklarını ve bilinen birçok teknoloji firmasını ziyarette bulunacaklarını söyledi.

Girişimcilerin ABD'den döndükten sonra projelerinin hayata geçirilmesi için gerekli olan finansmanı kalkınma ajansı olarak karşılayacaklarını bildiren Şahin, şunları dile getirdi:

"Eş finansman olarak Türkiye Ekonomi Bankası onlara öz sermaye olarak destek olacaklar. Hedefimiz böylece her yıl 3 tane arkadaşımızı Silikon Vadisi'ne göndermek. Sezon açıldıktan sonra ekim ayı gibi yine başvurularımız açılacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.