Tekirdağ

Tekirdağ'daki FETÖ/PDY davası

20:41 09 Mayıs 2016
Tekirdağ'daki FETÖ/PDY davası

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla 4'ü tutuklu 42 sanığın yargılandığı davada, 4 sanığın tahliyesine karar verildi.

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuksuz yargılanan 38 sanık ile avukatları katıldı. Duruşmaya verilen aranın ardından tutuklu sanıklar A.Y, A.C, T.A. ve T.K. da salona getirildi.

Tutuklu sanıklardan A.C. savunmasında, sabit adresi olan ve yıllardır burada ailesiyle yaşayan bir iş adamı olduğunu söyleyerek, "Ne silahlı terör örgütüne üyeliğim var, ne de başka bir örgüte. Hiç kimseyi de bir şey için zorlamadım. Benim sağlık sorunlarım var. Gece cezaevinde uyurken kötü rüyalar görüyorum ve kendime zarar vermekten korkuyorum. Beni bir an önce tahliye etmenizi talep ediyorum'' dedi.

A.Y. ise yıllardır Çorlu'da restoran işlettiğini belirterek, "Kaçacak, gidecek bir yerim yok. Maddi durumum da çok iyi değil. Zaten beni tahliye etmezseniz bir sonraki duruşmada tahliyemi değil tutukluluğumun devamını sizlerden talep edeceğim. Çünkü, piyasaya borçlarım var, çıkarsam ödeyememekten korkuyorum.'' şeklinde ifade verdi.

Duruşmada savunma yapan bazı sanıklar da suçlamaları reddederek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu 4 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından, tutuklu sanıklar cezaevi araçlarına bindirildiği sırada, dışarıda bekleyen sanık yakınları slogan attı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, geçen yıl 10 Aralık'ta "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve suç örgütüne kaynak aktarma" suçundan 5 şüpheli tutuklanmış, tutuklu sanıklardan M.K. sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.