Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

14:28 10 Mayıs 2016
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti.

Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Çorlu Belediye Başkan Vekili İskender Coşkun başkanlık etti.

Toplantıda, imar komisyonuna havale edilen Hatip Mahallesi 1251 ada, 5 no’lu parsele 3 bin kişi kapasiteli spor salonu yapılabilmesi için gerekli 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği görüşüldü.

Çorlu Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alev Türk tarafından meclise sunulan komisyon raporu, komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.


- Çorlu Belediyesinden geri dönüşüme destek

Çorlu Belediyesi, hurda elektronik aletleri geri dönüşüme kazandırıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğünün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği'ne istinaden, ilçeyi sağlıklı ve çevreci bir anlayışa kavuşturmak adına şehrin belirli noktalarına yerleştirdiği kumbaralarla atık elektrikli ve elektronik eşyaları toplayarak geri dönüşüme katkı sağladığını söyledi.

Ev ve iş yerlerinde kullanılan faks, telefon, CD çalar, monitör, bilgisayar, TV, floresan lambalar, çamaşır makinesi, elektrikli süpürge, fırın, buzdolabı, klima gibi aletlerin toplandığı proje ile daha temiz, sağlıklı ve yeşil bir Çorlu için ekiplerin çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Demirci, şunları kaydetti:

''Belediyemiz, geleceğin çevreyi korumakla mümkün olacağı inancıyla çalışmalarını yürütüyor. Görüntü kirliliği oluşturan ve doğada uzun süre kaybolmayan elektronik aletlerin, uygun yöntemlerle geri kazanımı yapılmadığında ya da direkt doğaya verildiğinde, içinde bulunan kurşun, civa, krom, polibromürlü bifeniller ve benzeri maddelerinin toprağa, suya ve havaya karışmaması için geri dönüşüme kazandırıyor. Doğaya ve çevreye zarar vermenin önüne geçmek için başlatılan projeye doğa dostu herkesin katılmasını bekliyoruz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.