Tekirdağ

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

13:24 12 Mayıs 2016
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Çorlu'da "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında, anaokulu öğrencileri polislerle birlikte durdurdukları araçlarda emniyet kemeri kontrolü yaptı.

Çorlu Kaymakamlığınca düzenlenen etkinlikler kapsamında, Çorlu Bölge Trafik Denetleme İstasyonu önünde oluşturulan kontrol noktasına gelen minik öğrenciler, trafik polisleriyle birlikte araçları durdurdu. Araçta bulunanlarda emniyet kemeri kontrolü yapan öğrenciler, emniyet kemeri takmayan vatandaşları uyardı.

Emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür ederek kırmızı karanfil veren çocuklar, bazı sürücüleri de yanlarına alarak, emniyet kemerinin önemini vurgulayan video gösterimlerini izletti.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, gazetecileri yaptığı açıklamada, ülkemizde trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığını ve bu kazaların büyük bir kısmının da şehir içinde gerçekleştiğini bildirdi.

Şehirler arası yollarda sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri takma oranının oldukça yüksek olduğunu belirten Kılıç, ''Araç sürücüleri ve yolcular şehir içinde 'yavaş gidiyorum' mantığıyla emniyet kemeri takmıyor. Bu konuda bilinç uyandırmak için öğrencilerimizle böyle bir uygulama yaptık.'' dedi.

Etkinlikte, trafik polisleri öğrencilere şapka, fahri trafik denetleme kartı ve değişik hediyeler de taktim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.