Tekirdağ

Engelli gençlere askere uğurlama töreni

18:04 12 Mayıs 2016
Engelli gençlere askere uğurlama töreni

Malkara'da engelli gençler için temsili askerlik töreni öncesi asker uğurlama eğlencesi düzenlendi.

Malkara Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Belediye Kapalı Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, engelli gençlerin önce boyunlarına ay yıldızlı çemberler bağlandı, daha sonraysa ellerine kına yakıldı.

Gençlerin aileleri oldukça duygulanırken, kınaların yakılmasının ardından asker adayları çalan davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Malkara Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Başkütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli gençlerin eğitim gördükleri okullardaki öğretmenleriyle, kendileriyle ve aileleriyle konuştukları ve en büyük hayallerinin askere gitmek olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Kendilerinin de Engelliler Haftası'nda böyle bir etkinlik düzenlediklerini aktaran Başkütük, "Etkinliğimize eğitim gören engelli gençlerimizin yanı sıra Malkara’da bulunan engelli vatandaşlarımız da katıldı. Engelli gençlerimiz için çemberler yaptık. Meclis üyelerimizle birlikte kınalarını yaktık. Onların mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Bundan sonra da Kadın Meclisi olarak etkinlikler yapmaya, Malkara’ya katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.