Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

16:51 14 Mayıs 2016
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette, CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar ve partililerle bir süre görüşen Baysan, 16 Nisan 2016 tarihinde yapılan ilçe başkanlığı seçimlerine üyelerin büyük bir çoğunluğunun katılım gösterdiğini ve bu rakamın milletvekilliği ön seçimine katılan üye sayısına yaklaşık olduğunu söyledi.

Baysan, tüm üyeleri duyarlılıkları için tebrik ederek, ''Günümüzde sanayinin önemli merkezi olan Çorlu ve çevresinde ekonomide de sıkıntılı günler yaşanıyor. İşten çıkarılan işçilerimiz veya kapatılan fabrikalarımız var. Bundan 10-15 yıl evvel Türkiye’nin lokomotifi olan deri sektöründe çalışan fabrika sayısı nerede ise yok gibi.'' dedi.

İlçe Başkanı Akar ise, ziyaretten çok memnun kaldıklarını söyledi.


- Atık pil toplama kampanyası sona erdi

Çorlu'da düzenlenen ''Doğanın Pili Bitmesin'' isimli atık pil toplama kampanyası sona erdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, yaptığı açıklamada, belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında yapılan işbirliği protokolü gereğince, ilçe sınırlarında bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve orta öğretim okulları arasında başlatılan kampanyanın başarıyla yürütüldüğünü ve sona erdiğini belirtti.

Demirci, herkesin bu konuya son derece duyarlı davrandığını ifade ederek, ''Okullar arası atık pil toplama kampanyasına okullarımız büyük ilgi gösterdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından okullarımızda toplanan atık piller tartılarak tutanak altına alınacak olup, en çok pili toplayan 10 okulumuza belediyemiz meclisince kararlaştırılan ikişer pinpon masası, raket ve pinpon topları ödülleri verilecektir. Ayrıca bu yarışmada il genelinde dereceye giren okullara Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de ödüller verecek." dedi.


- Öğrencilerden Çorlu Belediyesi'ne ziyaret

Çorlu’da eğitim ve öğretim veren Fevzi Çakmak İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğretmen ve öğrencileri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette öğrenciler, Baysan'a okullarına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Baysan, yaptığı konuşmada, tüm çocukların mutlak eğitime ulaşması ve özel eğitime muhtaç çocuklar için pozitif katkılar sunulması gerektiğini belirterek Çorlu Belediyesinin daima onların yanında olduğunu ifade etti.

Çocukların her şeyden daha değerli olduğunun altını çizen Baysan, "Bugünün küçükleri, yarınlarımızın teminatıdır. Onlara hak ettikleri tüm imkanları sunmak ise en büyük görevimiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı her türlü kötülüklerden koruyup kollamalıyız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.