Tekirdağ

Tekirdağ'dan Suriyelilere yardım

11:30 21 Mayıs 2016
Tekirdağ'dan Suriyelilere yardım

Ergene'de toplanan gıda ve giysi yardımlarını taşıyan tır, Kilis'e ulaştı.

Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediyesi Velimeşe Muhtarlığı ve Sağlık-Sen'in, Suriyeli sığınmacılar için başlattığı kampanya kapsamında toplanan ve Kilis'e gönderilen giysi ve gıda yardımları, Suriyeli sığınmacılara dağıtılmak üzere Kilis İŞKUR Müdürlüğüne teslim edildi.

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tekirdağ Tıbbi Hizmetler Başkanı Mustafa Dönmez'in proje sahibi olduğu 'Dedelerimizin Hayrına Göç Edenlerin Torunları Olarak Velimeşeden Sınırdaki Suriyeli Göçmen Kardeşlerimize Sahip Çıkıyoruz' projesi kapsamında 423 erzak kolisi, 385 adet 2. El eşya giyim ve bebek bezi kolisi ve 130 adet temizlik malzemelerinin yüklü olduğu yardım tırı Kilis'e ulaştı" diye konuştu.

11 milyon Suriyeli'nin evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve 2 milyondan fazla Suriyelinin de Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Öksüz, şöyle konuştu:

"Artık onları hepimiz tanıyor ve bulunduğumuz şehirlerde birlikte yaşıyoruz. Konuştuğumuz her Suriyeli bana kendilerini güvende hissetme, barış içinde yaşama ve saygı görme gibi fırsatlara sahip olsalardı ülkelerinde kalacaklarını söyledi. Kendilerinin ve çocuklarının yaşamlarını riske atarak ülkelerini terk etmelerinin nedeni, başka seçeneklerinin olmaması ve gerek kendileri gerekse çocukları için bir gelecek görememeleridir."

Bugüne kadar kamplarda kalan Suriyeli sığınmacıların her türlü ihtiyacının devletin ilgili kurumları ve Türk Kızılayı’nın desteği ile karşılandığını ve karşılanmaya devam ettiğini aktaran Öksüz, yardım malzemelerinin teslim edildiğini, ayrıca Kilis Devlet Hastanesine ziyaret gerçekleştirilerek çocuklara hediyeler verildiğini söyledi.

Öksüz, geriye kalan yardım malzemelerinin Kilis İŞKUR Müdürlüğüne teslim edildiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.