Tekirdağ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye aracı teslim töreni

15:35 23 Mayıs 2016
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye aracı teslim töreni

Yeni itfaiye aracı, düzenlenen törenle Ergene İlçesi İtfaiye İstasyonu'na teslim edildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamay göre, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan yeni itfaiye araçları görev yerlerine teslim edilmeye başlandı.

Ergene ilçesi Vakıflar Mahallesi'nde yapılan teslim töreninde, 300 bin lira değerinde olan, tam donanımlı itfaiye aracı, Ergene İtfaiye İstasyonu yetkilileri tarafından teslim alındı.

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr.Tamer Dodurka, aracın Ergene ilçesine hayırlı olmasını dileyerek şu bilgileri verdi:

"Hizmete soktuğumuz araç 320 beygir gücünde, 6 bin litre su ve 2 yüz litre köpük kapasitesine sahiptir. Güçlü pompasıyla dakikada 3 bin litre su ve köpük işleyebilir. 40 bar basınçla su fışkırtabilir. Çift kabinli olup şoför haricinde dört itfaiyeci aynı anda araca binebilir. Yani bu araç tam donanımlı ve Avrupa standartlarında bir itfaiye aracıdır."

Törene, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, ilçe belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.