Tekirdağ

Tekirdağ'da HEM sergisi

13:43 24 Mayıs 2016
Tekirdağ'da HEM sergisi

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, Süleymanpaşa, Çorlu, Marmaraereğlisi ve Muratlı Halk Eğitim Merkezleri'ndeki (HEM) kurslarda kursiyerler tarafından yıl boyu yapılan eserler görücüye çıktı.

Tekirdağ Valiliği'nin önündeki alana kurulan stantlarda, deri işleme, kitre bebek, dokuma, kabartma resim, seramik, cam süsleme, yağlı boya, ahşap oyma, hat ve ebru sanatı gibi birçok alanda el emeği ürünü hem tanıtılıyor hem de vatandaşlara satışı yapılıyor.

Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda, kursiyerler tarafından yapılan, bütün mesleklerle, bütün kurslarla ilgili ürünlerin bulunduğunu belirtti.

Fuarın 3 gün boyunca süreceğini söyleyen Aydın, "Özellikle ürünlerimizin tamamı el emeği ve göz nuru. Satış da var. Kursiyerlerimiz, yıl boyunca yaptıklarını satma imkanı da buluyorlar bu fuarda. Aynı zamanda tenis, tekvando, step aerobik, ebru ve yağlı boya gibi etkinliklerin uygulama ve atölye çalışmaları da yapılacak. Arzu eden herkese yapılışı gösterilecek." diye konuştu.

Fuarın açılışına, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.