Tekirdağ

Tekirdağ'da "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı

13:56 24 Mayıs 2016
Tekirdağ'da "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı

Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Okul bahçesinde açılan fuarda öğrencilerin 4 yıl boyunca hazırladıkları bilimsel projeler, robotik çalışmalar, el sanatları derslerinde yaptıkları ahşap ve metal ev aletleri ile süs eşyaları sergilendi.

Okul Müdürü Abdullah Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK destekli 4006 Bilim Fuarı'nda öğrencilerin hazırladıkları projelerin ve çalışmaların sergilendiğini söyledi.

Fuar etkinliğini genişleterek şenlik havası kattıklarını ifade eden Şenol, "Fuar, her dersimizin sosyal faaliyetlerini yansıtabileceğimiz, kültürel yayınlarımızı yansıtabileceğimiz, sportif başarılarımızı gösterebileceğimiz 4 yıl boyunca yapmış olduğumuz faaliyetlerimizi yansıtabileceğimiz bir şenlik havasında geçiyor." dedi.

Hazırlanan stantlarda, öğrenciler tarafından robotik çalışmaların da sergilendiğini aktaran Şenol, şunları kaydetti:

"Burada öğrencilerimizin yapmış olduğu robotik çalışmalar ve diğer derslerde öğrendikleri ve planladıkları çalışmalar sergilenmekte. Okulda eğitim verilen her dersten bir etkinliğimiz var. Özellikle okulumuz tarafından hazırlanan dergi ve okul kitaplarının yer aldığı stant mevcut. Bunların yanı sıra sportif başarılarımızın tanıtıldığı bir etkinlik bu ayrıca."

Fuar açılışında Malkara İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı gösteri sundu.

Açılışa, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.