Tekirdağ

Tekirdağ'da "kitap durakları" açıldı

15:32 25 Mayıs 2016
Tekirdağ'da "kitap durakları" açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından vatandaşların kitap okuması için hazırlanan duraklar hizmete girdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından belirli bölgelere kurulan kitap kumbaraları aracılığıyla toplanan kitapların yer aldığı "kitap durağı" hizmete sunuldu.

Süleymanpaşa Belediye Bakanı Ekrem Eşkinat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediye parklarına artık kitap okuyacak mekanların kazandırmaya başlandığını belirtti.

Projenin ilk durağının 100. Yıl Mahallesi'nde bulunan Mutlukent Çay Bahçesi olduğunu kaydeden Eşkinat, parklarda artık vatandaşların kitap alıp okuyacağı alanların olduğunu ve camekanlı bölgeden kitaplarını alarak durakta rahat rahat okumalarını yapabileceklerini bildirdi.

Kitapların vatandaşlar tarafından isterlerse geri yerine koymak kaydıyla evlerine de götürebileceklerini belirten Eşkinat, şunları ifade etti:

"Vatandaşlarımız zaten kitap kumbaralarına kitaplarını atıp bize teslim ediyorlar. Biz de oradan onları derleyip kitap duraklarda yine onların hizmetlerine sunmaya devam ediyoruz. Bizler burada parklarımızı zenginleştirip insanlarımızın özgür alanlarda ellerinin altında kitap bulunmasını sağlamak istedik. Bu duraklar sanılanın aksine otobüs beklemek için değil kitap okumak için tasarlanmış duraklar. Vatandaşlarımız beklemek için değil okumak için duracaklar. Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait parkları kitap duraklarla donatıp git gide düşen kitap okuma oranına bir nebze dahi olsa katkı yapmak istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.