Tekirdağ

Tekirdağ'da "Kemençe Semineri"

21:25 27 Mayıs 2016
Tekirdağ'da "Kemençe Semineri"

Tekirdağ'da merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Çalgı Yapım Atölyesi tarafından "Kemençe Semineri" düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesinde düzenlenen seminer kapsamında kente gelen klasik kemençe sanatçıları, Türk Sanat Müziği'nden eserler çaldıktan sonra, enstrümana başlama hikayelerini katılımcılara anlattı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, seminer öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin bugün çok özel bir an yaşadığını belirterek, çalgı yapım atölyesinin uzun süredir müzik enstrümanları yaptığını kaydetti.

Atölyenin uzun zamandır klasik kemençe yaptığını ve bu müzik aletinin çok zahmetli olduğunu aktaran Eşkinat, şunları söyledi:

"Bu konuda çok iddialı bir hale geldi arkadaşlarımız. Bugün hem bizim hazırladığımız kemençeler ses verecekler, müzik haline gelecekler hem de Türkiye'nin en ünlü kemençe sanatçıları klasik kemençeyle Türk Sanat Müziği icra edecekler. Yaşayıp görmek lazım. Bir ağacın oyularak ona bir can verilmesi ondan bir ses alınması çok uzun bir serüven, çok ciddi emek veriyor arkadaşlarımız. Ama sonucunda o sesi duyduklarında bütün yorgunlukarı gidiyor."

- Tarihi binada çalgı yapım atölyesi merkezi kurulacak

Bir projelerinin olduğunu ve kentte bulunan tarihi binaların birinde çalgı yapım atölyesi kuracaklarını bildiren Eşkinat, "Yani oraya gelenler hem yapılmış kemençeleri görecek, dinleyecek hem yapım aşamalarını izleyecek. Arzu ederlerse de yapım aşamalarına katılacaklar. Bu projeyi de önümüzdeki yıl içinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.