Tekirdağ

Tekirdağ'da sağlık çalışanları eylem yaptı

20:21 01 Haziran 2016
Tekirdağ'da sağlık çalışanları eylem yaptı

Tekirdağ'da, hafta sonunda nöbetlerine gitmedikleri iddia edilen 4 aile hekimi ile 1 aile sağlığı çalışanın sözleşmelerinin feshedilmek istenmesi, sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplanan grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, her geçen gün sağlık çalışanlarına yeni sorumluluklar yüklendiğini, ancak hak ve hukuk gibi kriterlere dikkat edilmediğini savundu.

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına 2015 yılından itibaren "cumartesi nöbeti" adı altında zulüm yapıldığını iddia eden Uysal, "Türkiye'de 2 bin 955 aile hekimine ihtiyaç vardır. Tekirdağ'da ise mevcut durumda 89 aile hekimine ihtiyaç vardır. Yani buradaki aile hekimi arkadaşlarımız, 89 arkadaşının daha işlerini üstlenmişlerdir. Fazla çalışmaktalar ve iş yükleri çoktur. İdare ise bu arkadaşları ödüllendirmek yerine ceza vermekte" dedi.

Cumartesi nöbetlerine gitmediği için aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına verilen cezalara karşı büyük mücadeleler verdiklerini söyleyen Uysal, şöyle devam etti:

"Sağlık Bakanlığı cumartesi işe gelmeyen aile hekimliği çalışanlarına verilen 5 puanlık cezayı 20'ye çıkardı. Ama biz pes etmedik. Aksine daha kararlı bir şekilde devam ettik. (Ceza puanını 100'e de çıkarsanız haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz) diyerek, kararlı duruşumuzu devam ettirdik. Bunun sonucunda Bakanlık, aile hekimlerinin sözleşme fesih puan ceza sınırını 100'den 200'e çıkararak, bir anlamda geri adım attı. Şimdi ise bazı illerimizde birkaç aile hekimimizin sözleşmesi feshedilerek gözdağı verilmeye çalışılıyor."

Mücadeleye devam edeceklerini anlatan Uysal, "Tekirdağ'da aile hekimlerimizin sözleşmesinin feshedilmek istenmesi, Edirne Bölge İdare Mahkemesinden dönmüş ve söz konusu cezaların yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Bugün itibarıyla arkadaşlarımız görevlerine başlamışlardır. Sözleşme feshi uygulanmaz hale gelmiştir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.