Tekirdağ

Malkara'da "Toprak Sağlığı ve Örtü Bitkileri" semineri

10:23 08 Haziran 2016
Malkara'da "Toprak Sağlığı ve Örtü Bitkileri" semineri

Malkara Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği tarafından çiftçilere "Toprak Sağlığı ve Örtü Bitkileri" konulu seminer verildi.

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Tuna ile Amerika Vermont Üniversitesinde araştıma görevlisi olan Lindsey Ruhl, çiftçilere toprak sağlığı ve örtü bitkileri konusunda bilgi verdi.

Ruhl, Türkiye’de tarım alanlarının yüzde 75’inin su ve rüzgar erozyonu tehdidi altında olduğunu ifade ederek, "Örtü bitkileri toprağı su ve rüzgar erozyonundan korumaktadırlar. Ayrıca örtü bitkileri toprağın organik maddesini, verimliliğini ve su tutma kapasitesini arttırmaktadır" dedi.

Tekirdağ’da örtü bitkileriyle 3 farklı bağ alanında yem bezelyesi, yulaf, yem bezelyesi ve yulaf karışımı, üçgül, çok yıllık çim ekimi yapıldığını anlatan Ruhl, "Bu türler hızlı çimlenmeleri ve büyümeleri nedeniyle toprağı iyi bir şekilde kaplamış, erozyonu önlemiş ve yabancı otları baskı altında tutmuştur" diye konuştu.

Malkara Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Ayhan Uzun da, bilginin çiftçilere ulaştırılmasında en etkin şekilde çalışmalar sürdürdüklerini, bu ve benzeri konu ve uygulamaları devam ettireceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.