Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

15:21 09 Haziran 2016
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu'da bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve orta öğretim okulları arasında "Doğanın Pili Bitmesin" sloganıyla başlatılan atık pil toplama kampanyası sona erdi.

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında yapılan işbirliği ile düzenlenen yarışma, okullar tarafından ilgi ile karşılandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada Çorlu Belediyesi sınırlarındaki okullardan 4 tonun üstünde atık pil toplandığını belirtti.

Toplanan atık pil miktarı ile Tekirdağ ve Trakya genelinde Çorlu Belediyesi'nin birinci olduğunu ifade ederek, "Bölgede yapılan bu atık pil toplama yarışmasında her ilçe kendi çapında atık pil topladık. Bizler de ilçemizde okullarımız ile işbirliği içinde bu kampanyaya dahil olduk. Çorlu genelinde dereceye giren okullarımızı ziyaret ederek Çorlu Belediye Meclisi'nce kararlaştırılan ikişer adet pinpon masası, raketler ve pinpon toplarından oluşan hediyelerini takdim ettik." dedi.

- Çorlu'da çevre düzenleme çalışmaları

Çorlu'da Belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, ilçenin her yerindeki park ve bahçelere mevsimlik çiçeklerin uygulanmaya başlandığını kaydetti.

Ekiplerinin gece gündüz çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Baysan, "Yaz aylarının gelmesiyle, bu mevsime özel çiçeklerimizi uygulamaya başladık. İlçemizin bütün her yerindeki park, bahçe ve orta refüjlerdeki yeşil alanlara, kendi seralarımızda ürettiğimiz mevsimlik çiçekleri uyguluyoruz." dedi.

Yapılan çalışmalar kapsamında, çevre düzenlemelerinin de ekipler tarafından ele alındığını ifade eden Baysan, ilçenin çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını kaydetti.

Baysan, değişik renk ve niteliklerdeki mevsimlik çiçeklerin, çok güzel bir görselliğe sebep olduğunu dile getirerek, "Yapılan çalışmaları kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımız bittiğinde, Çorlu çok daha güzel bir görünüme sahip olacak." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.