Tekirdağ

Malkara'da 335 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

18:00 16 Haziran 2016
Malkara'da 335 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde öğrencilere 335 bisiklet dağıtıldı.

Gazi Ömerbey Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende konuşan Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, "Sağlık için hareket et" sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Tekirdağ'da Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere üniversite, sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlara toplamda bin 618 adet bisiklet dağıtıldığını ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Zengin, "Bugün 335 adet bisiklet dağıtıyoruz. Belediyelerden temennim mutlaka bu çocuklarımızın güvenle sürebilecekleri bisiklet yolu yapın, yaptırın. Şehir planlarınızı yaparken bisiklet yolunu da planlarınızdan atlamayın. Bisiklet yolu aynı zamanda bir medeniyet göstergesidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Malkaralı öğrencilere 135, Hayrabolulu öğrencilere 100 ve Şarköylü öğrencilere 100 bisiklet dağıtıldı.

Törene, Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkan Vekili Bahaettin Cömert, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP İlçe Başkanı Hülya Ertan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya, TSO Başkanı Ümran Bilgin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Remzi Barış, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.