Tekirdağ

Tekirdağ'da "Komşunun İftarı" programı

23:15 25 Haziran 2016
Tekirdağ'da "Komşunun İftarı" programı

Mübadele ile Tekirdağ'dan 94 yıl önce Yunanistan'ın Selanik şehrine göç eden Rumların torunları, "Komşunun İftarı"nda Tekirdağlılarla bir araya geldi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Işıklar Köyü Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen "Komşunun İftarı" programı, Işıklar Mahallesinde gerçekleştirildi.

Mübadele yıllarında Işıklar köyünden Yunanistan'ın Selanik kentine giden Rum mübadillerin torunları, iftarda Türklerle aynı sofrayı paylaştı.

Işıklar Köyü Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Özay Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, mübadele yıllarında hem Türklerin hem de Rumların büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Tekirdağlılar ve Rumlar arasında bir bağ olduğunu ifade eden Ceylan, "Rumların torunlarını ağırlamak ve onlarla birlik beraberlik içerisinde aynı sofrayı paylaşmak gerçekten bizim için mutluluk verici." dedi.

Ceylan, konukların mahalledeki Rum evlerini, mezarlığını ve kiliseyi ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını ve daha sonra sık sık gelmeyi planladıklarını belirtti.

Rum ziyaretçiler ve Tekirdağ'lıların aynı sofrayı paylaştığı iftarda, iki kültürden de izler taşıyan geleneksel yemekler sunuldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.