Tekirdağ

600 yıllık caminin ihyası için dernek kurdular

10:58 29 Haziran 2016
600 yıllık caminin ihyası için dernek kurdular

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde 15. yüzyıl yapılarından Ömer Efendi Camisi'ni onarmak ve yaşatmak amacıyla kurulan Ömer Efendi Cami Derneği çalışmalarına devam ediyor.

İlçede bulunan ve kullanılmaz halde olan 600 yıllık caminin tekrar ibadete açılması için 2014 yılında kurulan derneğin üyeleri de caminin inşaatında çalışıyor.

Ömer Efendi Camisi Derneği Başkanı Nebi Ugay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi geçmişe sahip Ömer Efendi Camisi'nin tekrar huzurla ibadet edilen bir mekan olması için çalıştıklarını söyledi.

Derneği kurmalarının amacının yardımlaşma konusunda Osmanlı geleneğini yaşatmak olduğunu belirten Ugay, "Derneğimiz 2014 yılında kuruldu. Kuruluş amaçlarından birisi Ömer Efendi Camimizin ihyasıdır. Çünkü bu camimiz tadilata ihtiyaç duyan bir camimizdi. Bu amaçla derneğimizi kurarak daha sonra ilçe müftülüğü ile beraber 2015 yılında girişimlerde bulunarak camimizin tadilatında başladık." dedi.

Ugay, amaçlarının aslında Osmanlı geleneğini, Osmanlı yöntemini geliştirmek, o güzelliği tekrardan yaşatmak olduğunu ifade ederek, "Osmanlı'da nasıl sadaka taşları olduysa, biz de o sadaka taşı misali, Ömer Efendi Camisi Derneği olarak o sadaka taşı vazifesini yapmak istiyoruz. Yani Osmanlı'da belki bu çok gizli yapılıyordu ama zamanımız o kadar çok sıkıntılı ki artık bunu birilerine göstermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

- Dernek üyeleri de cami inşaatında çalışıyor

Dernek Genel Sekreteri Zeynel Tanatmış da caminin restorasyon çalışmalarına dernek üyeleri olarak zaman zaman katıldıklarını söyledi.

Caminin restorasyon çalışmalarında işçilik yaparak da destek olduklarını ifade eden Tanatmış, "Bizde burada Ömer Efendi Cami Derneği olarak destekte bulunmaya çalışıyoruz. Camimizin yapımını üstlenen müteahhidimizin söylediğine göre 1 sene içinde camimizi tamamlayarak ibadete hazır hale gelecek. Camimizin ihyası için kurduğumuz derneğimizin yanı sıra dernek üyeleri olarak da caminin inşaatında çalışmalara yardım ederek camimizin ibadete açılması için gayret ediyoruz.” diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.