Tekirdağ

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

04:02 16 Temmuz 2016
Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Tekirdağ'da hiçbir sorun yok. Görevimizin başındayız" dedi.

Partililer ve vatandaşlar, Tekirdağ Valiliği önünde toplanarak darbe girişimine karşı gösterdi.

Valilik binasından çıkarak vatandaşları sakinleştirmeye çalışan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, yaptığı konuşmada, Tekirdağ'da herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

Görevlerinin başında olduklarını ifade eden Ceylan, "Tekirdağ'da hiçbir sorun yok. Komutanlarımızla, emniyet güçlerimizle birlikte görevimizin başındayız" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop da, bunun millete karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu belirterek, "Milletimiz İstanbul’da Atatürk Havalimanı'nı ele geçirdi. Ankara’da aynı şekilde havalimanını ele geçirdi. TRT’yi aynı şekilde bu eşkıyalardan kurtarmak üzere milletimiz bizzat gitti ele geçirdi" diye konuştu.

Türkiye’nin Ankara ve İstanbul dışındaki illerinde hiçbir sorun olmadığını aktaran Şentop, şunları kaydetti:

"Bütünüyle hükümet Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet güçleri birlikte hareket etmek üzere vaziyete hakim. İstanbul’da eşkıya belli yerlere teşebbüs etti ama İstanbul’da da kontrol sağlandı. Ankara’da bazı yerlerde hareket ediyorlar. Milletimiz milletin parasıyla alınmış silahları helikopterleri millete karşı milletin iradesine karşı kullanmaya çalışan bir eşkıya grubu. Uzun zamandır yapılan mücadelenin ne kadar haklı olduğunu görüyorsunuz. Milletimiz iradesine sahip çıktı. Sivil iradeye hükümete sahip çıktı. Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı. Ben de şimdi İstanbul"a doğru yola çıkıyorum. Burada bu konu nihayete erene kadar sükunetle bekleyelim. Kısa bir süre içerisinde eşkıyalarla ilgili gerekli işlemler yapılacak."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.