Tekirdağ

DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" operasyonu

14:01 25 Ağustos 2016
DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" operasyonu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi Başkanı Muzaffer Aslan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin Cerablus bölgesinde sürdürülen "Fırat Kalkanı" operasyonunu desteklediklerini bildirdi.

Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, iş dünyası olarak hükümetin yürüttüğü çalışma ve operasyonları desteklediklerini belirtti.

Sınır güvenliğinin arttırılması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için TSK tarafından yürütülen operasyonun oldukça önemli olduğunu kaydeden Aslan, "Milletimizin güvenliğini temin etmek için başlatılan bu askeri harekatta, ordumuza muvaffakiyetler diliyorum. Suriye'nin kuzeyindeki terörist oluşumların ilerlemesini durdurmak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak ve ülkemizin güneydoğusunda yeni bir devletin kurulması niyetiyle atılan adımları durdurmak için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu, aynı zamanda 15 Temmuz'dan sonra güney ve doğu illerimizde sayısı arttırılan terör saldırılarına da bir cevap niteliği taşıyor. Bütün bu nedenlerden dolayı Fırat Kalkanı Operasyonu'nun milletimizin emniyeti için bir kalkan olduğunu düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur. Türkiye'ye tehdit oluşturacak her türlü unsurun karşısında bu güçlü milleti, ülkesine sadık ordusunu ve polisini bulacaklardır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.