Tekirdağ

30 Ağustos Zafer Bayramı

15:57 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

Tekirdağ'ın Çorlu, Hayrabolu ve Malkara ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Çorlu'da, Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Şenel Alparslan ve Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın çelenk bırakması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi sergilendi.

Tören, askeri birliklerin geçişiyle son buldu.

Törene AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, mülki amirler ile çok sayıda davetli katıldı.

- Hayrabolu

Hayrabolu ilçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile süren kutlamalar, Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutan Vekili Topçu Yarbay Metin Çelebi ve Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Hükümet Konağı önünde vatandaşların bayramını kutlaması ile sürdü.

Topçu Üsteğmen Serdar Köken’in yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu.

- Malkara

Malkara'da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Malkara Kaymakamı Osman Altın, Malkara Garnizon Komutanı Tuğgeneral Saffet Akçin, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından çelenk konması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Yüzbaşı Sezer Bender, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve halkla birlikte vatana ve bağımsızlığa karşı tarihe altın harflerle kazınan bir zaferin 94. yıl dönümünün kutlandığını ifade ederek, "Başkomutanlık Meydan Muhaberesinde kazandığımız büyük zafer, milletimizin bağımsızlığını simgeleyen önemli bir zaferdir. Yüce milletimizin vatan sevgisinin yıkılmaz azim ve iradesinin bir eseri olarak ortaya çıkan bu zaferle sadece vatan toprakları kurtarılmamış aynı zaman da Atatürk’ün önderliğinde millet iradesine dayanan bağımız Türkiye Cumhuriyetinin sağlam temeller üzerine kurulma süreci de başlamıştır" dedi.

Törene, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, öğrenciler ve ilçe sakinleri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.