Tekirdağ

Tekirdağlı balıkçılara davul ve klarnetli uğurlama

22:52 31 Ağustos 2016
Tekirdağlı balıkçılara davul ve klarnetli uğurlama

Tekirdağ'da, yeni av sezonu açılış töreninin ardından balıkçılar, "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince 2016-2017 Su Ürünleri Av Sezonunun açılışı dolayısıyla Kumbağ Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında tören düzenlendi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, törende yaptığı konuşmada, kentte balıkçılıkla birçok kişinin uğraştığını belirterek, bütün balıkçılara bol ve bereketli bir av sezonu diledi.

Sezonun kazasız belasız tamamlanmasını temenni eden Vali Ceylan, şunları söyledi:

"Tekirdağ gerçekten bizim algıladığımız gibi sadece bir sanayi şehri değil, denize sahili olan önemli bir deniz kenti. Deniz kentinin önemli geçim kaynaklarından birisi de balıkçılıktır. Ben özellikle buradaki balıkçı kardeşlerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Onların da sorunları var, biz bunları değerlendirip ciddi çalışmalar yapıp onlara bir nebze de olsa destek olmak istiyoruz."

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da balıkçıların bol ve bereketli bir yıl geçirmelerini istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından barınakta demirli gırgırların yanına gelen Roman vatandaşların, davul ve klarnet eşliğinde dokuz sekizlik ritimle çaldıkları parçalara törene katılanlar da eşlik etti.

Oynanan oyunların ardından tekneler, havai fişekler eşliğinde 4,5 aylık av yasağının ardından Marmara Denizi'ne açıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.