Tekirdağ

Kurban Bayramı'na doğru

16:35 03 Eylül 2016
Kurban Bayramı'na doğru

Kızılay Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, ''Vekaletle kurban kesim kampanyası bu yıl 'Kurban bereketi yıl boyu sürsün' sloganıyla başladı'' dedi.

Kızılay Çorlu Şube Başkanı Dodurka, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın 2007 yılından bu yana geleneksel olarak vekaletle kurban kesim kampanyası yürüttüğünü ve bu yıl da aynı kampanyanın başlatıldığını söyledi.

"Kurban bereketi yıl boyu sürsün" sloganıyla yola çıkıldığını ifade eden Dodurka, ''Kampanyaya destek olup kurban vekaleti vermek isteyen vatandaşlarımız, Türk Kızılayı Çorlu Şubesi'ne başvurarak, tüm bankalardaki Türk Kızılayı hesaplarına 'Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası' için para yatırabilirler. Ayrıca, www.kizilay.org.tr internet adresimizden ve 168 ücretsiz çağrı merkezimizden de kredi kartına 4 taksit yaptırarak destek sağlayabilirler." diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın, vekaletle kurban kesim fiyatlarını yurtiçi 740, yurt dışı 475 lira olarak belirlediğini dile getiren Dodurka, bayramların dostluk ve kardeşlik olgularını güçlendirdiği kadar kurban kesmenin ve paylaşmanın en önemli unsurlarından biri olduğunu da hatırlattı.

Şube Başkanı Dodurka, vatandaşların Kızılayın hesaplarına belirtilen bedelleri yatırdıktan sonra Kızılay'a vekalet vermiş olacaklarını ifade ederek, ''Din görevlileri kurban kesimine eşlik ediyor .Tüm kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçiriliyor. İşlemler noter huzurunda gerçekleştiriliyor. Türk Kızılayı'nın kampanyası ile vekaleti alınan kurbanlarınız, Et ve Süt Kurumu görevlileri ve Kızılay görevlileri ile birlikte kurallara uygun şekilde kesimleri yapılıyor, amacına uygun olarak konserveleniyor.'' şeklinde konuştu.

Çorlu Şubesi olarak 2015 yılında toplam 133 adet kurban vekaleti aldıklarını belirten Dodurka, bu yıl sayıyı yükseltmek için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi.

2016 yılı Ramazan ayında bin 272 adet 800 gramlık kurban kavurma konservenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını dile getiren Dodurka şunları kaydetti:

''Vekaletle kurban kesim kampanyası bu yıl 'Kurban bereketi yıl boyu sürsün' sloganıyla başladı. Kızılay'ın yardım elini uzattığı ihtiyaç sahibi insanlar adına tüm bağışçılarımıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.