Tekirdağ

19 Eylül Gaziler Günü

15:48 19 Eylül 2016
19 Eylül Gaziler Günü

Tekirdağ'ın Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende, Kaymakam Osman Altın, Tugay Komutanı Tuğgeneral Saffet Akçin, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Gaziler Derneği Malkara Şubesi Temsilcisi Hüseyin Tiran tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Tiran, yaptığı konuşmasında, 19 Eylül 1921 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gün olduğunu hatırlatarak, "19 Eylül’ün aynı zamanda İstiklal Savaşı Gazilerinin, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden gazilerimizin şeref günüdür. Tüm gazilerimizin gaziler günü kutlu olsun" dedi.

Atatürk Anıtı önündeki tören öğrencilerin Gazi Şiirleri okumasıyla sona erdi.

- Hayrabolu

Hayrabolu ilçesinde ise Hükümet konağı bahçesindeki törende, çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu temsilcisi Gazi Ali Güz, törendeki konuşmasında, şunları kaydetti:

"Atalarımızdan devraldığımız bu asil toprakları muhafaza eden ve insanlığa Anadolu'nun çiğnenemez olduğunu haykıran bu kahramanlarımızın değerli hatırları, emsalsiz fedakarlıkları, gençlerimize daima rehber olacaktır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve gazilik unvanı verilişinin yıl dönümünü ve gaziler gününü kutluyoruz. Tüm gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Törene, Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Metin Çelebi, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.