Tekirdağ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

17:11 23 Eylül 2016
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında Büyük Önder'in bize vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyetler üzerindeki yer yakışır. Bu slogan cümlelerle olmaz, akıl teri ve alın terini bütünleştirerek başarabiliriz.'' dedi.

Müezzinoğlu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde iş adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda, sanayi, üretim ve ihracatın Türkiye'nin vazgeçilmez temel başlıkları, ana kolonları arasında olduğunu anlattı.

Dün EPDK başkanıyla görüştüğünü ve Trakya'nın en ucra ilçelerini de doğalgazla buluşturma kararı alındığını belirten Müezzinoğlu, "Onu inşallah Trakya insanımız için de bu medeniyetin zenginliğini ilçelerimize ulaştırabilme adına önemli bir müjde olsun diye sözlerimin başında ifade etmiş olayım.'' dedi.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin 150 yıldır ülke ve millet olarak hep alın terinin kutsallığını konuştuğunu, bunun gerçekten çok değerli olduğunu ancak akıl terinin de onun kadar değerli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Akıl terini daha çok konuşmadığımız sürece dünyayla yarışmak, başa baş gidebilmemiz veya dünyayla yarışta 'Biz de varız' diyebilmemiz çok mümkün olmaz. Geri dönüp baktığımızda 150 yıldır biz hep alın terini akıttık ama birileri akıl teriyle bütün imkanları gerek milletimizin gerekse alın teri döken milletlerin, insanların hukukunu akıl teriyle farklı bir noktaya taşıdılar. Şimdi biz bir medeniyetin, değerlerin sahibi bir millet olarak ikisini sağ ve sol ayak gibi götürmek zorundayız. Zaten akıl ile alın birbirini koruyan birbiri ile birlikte olandır.''

Mehmet Müezzinoğlu, akıl teriyle alın terini bütünleştiren, dünya ile yarışta "Ben daha güçlü varım" diyebilen bir yolculuğu hep beraber başaracaklarının altını çizerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Çerkezköy'de esasen baktığımızda teknolojinin alın teri boyutunun da akıl teri boyutunun da çok güçlü olduğunu görüyoruz. Burada öncülük yapması gereken daha çok Ar-Ge ve daha çok yenilikleri, farklılıkları üretebilen bir akıl teri sürecinde ÇOSB ve bu bölgeye önemli sorumlulukların da bundan sonraki dönemde sahiplenmesi gerektiğini hükümetin de bu anlamda stratejik yatırımları ve Ar-Ge konusunda son yıllarda yaptığı yeni kararlar ve aldığı dönüşümleri güçlü sahiplenmek varsa ilave alınması gerekenler bunları da buralarda paylaşarak inanıyorum ki bu ülkenin yarınlarına daha güçlü edecek. İnşallah hedefimiz, idealimiz ve iddiamız şu ki Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında Büyük Önder'in bize vasiyet olarak bıraktığı, muasır medeniyetler üzerindeki yer yakışır. Bu slogan cümlelerle olmaz akıl teri ve alın terini bütünleştirerek başarabiliriz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.