Tekirdağ

Suriyelileri "Alın Yazısı"na yansıtacak

10:40 24 Eylül 2016
Suriyelileri "Alın Yazısı"na yansıtacak

Bulgar heykeltıraş Velislav Minekov "Alın Yazısı" isimli eserine, Suriyeli sığınmacıların Ege denizinden Avrupa'ya geçişlerinde çektikleri zorlukları yansıtacak.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu"na katılan Minekov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan'a yaptığı ziyaret sırasında Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları sıkıntılara tanık olduktan sonra böyle bir çalışma yapmaya karar verdiğini söyledi.

Sığınmacıların sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını vurgulayan Minekov, "Dünyanın sorunudur. Onların durumu çok zor, mutlaka onlara yardım eli açılmalı ve ellerinden tutulmalıdır. Dünya bu konuda ortak hareket etmelidir. Ben 'Alın Yazısı' isimli çalışmama onları konu edinerek, çektikleri zorlukları sanat yoluyla tüm dünyaya duyurmak istiyorum." dedi.

Türkiye'nin sığınmacılara kucak açmasının tüm dünyaya örnek olması gerektiğine dikkati çeken Minekov, "Mültecileri ilk defa Yunanistan seyahatinde gördüm. Çektikleri sıkıntılara zorluklara şahit oldum. Elimizden geldiğince yardım etmeyle çalıştık. Ama o kadar fazlalar ki hepsine yardım edemedik ve bu durum bizi çok derinden yaraladı." şeklinde konuştu.

Öte yandan Bulgaristan'da Cumhurbaşkanı adayı olan Minekov, seçilmesi halinde Türkiye ile Bulgaristan arasındaki sınırları kaldırmak istediğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.