Tekirdağ

"Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

18:40 25 Eylül 2016
"Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

Tekirdağ'da yaklaşık 50 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' etkinliğinde bir araya geldi

İlk defa 2013 yılında "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" etkinliği kapsamında İzmir'de başlatılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu", yaklaşık 50 kadının katılımıyla Tekirdağ'da da yapıldı.

Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanda toplanan yaklaşık 50 kadın, bisikletlerini balonlarla ve çeşitli eşyalarla süsledi. Daha sonra sahil yolundan Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü önüne kadar gelen kadınlar, tekrar başladıkları yere dönerek yaklaşık 7 kilometre pedal çevirdi.

"Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliği Tekirdağ temsilcisi Nilay Özbahçeliler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"'nun, kadınların bisikletle şehir içinde daha çok ulaşımını sağlayabilmek adına yapılmış bir etkinlik olduğunu söyledi.

Türkiye'de 28 ilde gerçekleştirilecek etkinliğe Tekirdağ'da da yaklaşık 50 kadının katıldığını ifade eden Özbahçeliler, "Bisiklet, daha çok erkeklerin kullandığı güç gerektiren bir araç olarak biliniyor. Ama biz ulaşım aracı olarak da bisikleti kullanabilelim, kadınlar da bisiklet kullansın, daha fazla kadın bisiklet kullansın... Günlük kıyafetlerimizle bisiklet kullanabilmeye dikkati çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Kadınlar, yaklaşık 1 saat süren etkinlikte çevredeki vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.